Симптоми и признаци на появата на баланит

Симптоми и признаци на появата на баланит

1201
0

Към общите симптоми на баланита се отнасят болки в ставите, артрит, конюктивит, лимфаденит в слабините и общ лимфаденит (възпаление на лимфните възли). Пациентът изпитва неразположение, в някои части на тялото се появява обрив, в това число и на лигавицата на устата.

Баланит – това е заболяване, характеризиращо се с развитие на възпалителен процес на главичката на пениса, понякога възпалението може да премине в препуциума – това е признак на баланопостита. Баланит много разпространен сред мъжете, той може да бъде призован вследствие на пренасяне на някои кожни заболявания, като псориазис, някакви наранявания в областта на слабините или главичката на пениса, раздразване с урината, смегма, дрехи. Поради неспазване на необходимите ежедневните хигиенни процедури натрупването на бактерии и вируси може да причини баланит. Болестта възниква при мъжете, страдащи от диабет или са имунно-компрометирани след заболяване.

Травматичен баланит – формиране пукнатини на главичката на пениса, коитални и други наранявания, възниква на базата на раздразване (смегма, почистващи препарати, дрехи). Инфекциозен баланит може да бъди кандидозен, хламидиен, микоплазмен, трихомонаден, ксеротичен, и герпетичен.

Симптомите на баланита са много разнообразни и варират в зависимост от самата болест. Основните признаци на локален характер – това е зачервяване и оток на главичката на пениса, еритема препуциума, се появяват пукнатини и корк, лющене на главичката на пениса, обриви, петна по главичката, ерозии и язви. У пациента могат да бъдат гнойни разпределения от препуциума, които имат неприятна миризма, по време на полов акт откриване на главичката на пениса се причинява възпаление, преждевременната еякулация може да бъде. Не рядко явление — появата на папули и отоци.

Лечение на баланит необходимо незабавно, в противен случай на главичката на пениса могат да се появят язви, придружени от болезнени усещания при уриниране и ходене. До усложнения на баланита се отнасят също така възпаление на лимфни възли на полов член, а още по-лошо — гангрена на пениса. Първите признаци на баланита трябва да бъдат повод на задължително посещение на лекар. Лечение на баланита в началните стадии се ограничава само внимателно измиване на половите органи, главичката на пениса трябва да се обработя с перманганат на калий и разтвор на водороден прекис, фурацилин. По-тежките случаи се лекуват с различни видове на антибактериална терапия.

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР