Силни болки в ставите, какво да правя?

Силни болки в ставите, какво да правя?

881
0

Болки в ставите не може да се появи просто така, за нея са характерни специфични деструктивни процеси. За подробно да се разбере защо болят ставите и какво да правя в този случай, трябва да си спомня от какво състои става.

От какво състои става?

Още от детството си човек знае, че става е част от скелета, която се движи, грубо казано, това е пътуващо свързване на две и повече кости. Между тези кости има артритна кухина. Ставните краища на костите са покрити със специален хрущял с размер от 1 до 6 мм

Капсула на става завързана със сухожилни фибри и богата на плавателни съдове, с помощта на което се създава синовиальная течност, която изпълнява не само свойство смазване, но и подхранва със специални свойства ставните повърхности.

Причини за поява болки в ставите

Най-основната причина, защото много болят ставите: когато се нарушава кръвообращението на синовиалната обвивка на става, възниква незабавна интоксикация на синовиалната течност на става и способността за възстановяване на хрущялната тъкан се намалява значително.

Силни болки в ставите
Грешен начин на живот, „свободна“ храна, неспазването на диети са едни от най-важните причини за болки в ставите!

Се унищожава ставния хрущял, а в бъдеще други части на става започват да страдат ставните връзки, кост, разположени под хрущялната тъкан, мускули и други подобни. Се извършва бавно унищожаване на всички кости, ето оттук и се появява болка – сигнал на организма, че много болят ставите и трябва да направим нещо с това.

Неправилно хранене. Човек употребява храни, които притежават малко количество правилни витамини и микроелементи. Така че, за да живеете нормално и не страдате от болки, в храната трябва да се включва цинк, фосфор, манган, калий, силиций, калций. Поради липсващите елементи се появяват болки, костите започват да се възпаляват, ставните връзки стават по-малко силни и се появяват заболявания като остеоартрит, остеопороза, остеохондроза и така нататък.

Неподвижен начин на живот. Допринася за появата на редица проблеми със ставите. Най-често болят ставите, заради това, че вие водите заседнал начин на живот, защото само когато човек се движи, се произвежда синовиална течност, заедно с нея обменните процеси в ставите. Ако малко се движете, се появяват застойни натрупвания, синовиална течност се зашлакува. Ставите са подредени така, че тяхно хранене достатъчно само по-често да се движете. Така че на въпроса: «Какво да правя, ако имам болки в ставите?», отговорът е достатъчно прост: «Водете здравословен начин на живот».

Болки в ставите? Това е сигнал за това, че спешно трябва да се грижите за здравето!

Когато заболяването на ставите едва започва да се развива, болката се проявява леко и кратко. Затова човек в това време не обръща особено внимание на това и скоро забравя за краткосрочна болка. И след това започва да звъни на лекар: „Болка в ставите, какво да правя“?, когато той задава му въпроси. И ако сте разбрали, че болката започна да се проявява за няколко години, а след това си струва да говорим за това, че болестта се развива бавно. В края на краищата, казват, че деформираща артроза тихо и незабелязано се промъква. И ако навреме не се започва лечението, болестта може да спечели.

Какви особености имат болки в ставите?

  • Първоначалните болки дават за себе си да знаете при ходене, изкачване, всяко натоварване. След това болката се изпарява.
  • Механични болки се появяват само в момент натоварване на става. Вечерта те притесняват най-много, а сутрин, след нощен сън, преминават.
  • Болки се проявяват през нощта. Те имат пищялен характер, а на сутринта при ходене преминават.
  • Болки, проявяващи се в други органи. Понякога заболяването може да бъде свързано с гръбначния стълб, а болката отдава под коляното или стъпалото. В този случай гръбначния стълб може да не се разболее. Ако има заболяване на тазобедрената става, лекарите предписват лечение на коляното, в края на краищата, човек се оплаква от болки в коленете, а не в тазобедрената става. Най-интересното е, че болка в сърцето понякога свързана със заболяване на гръбначния стълб, а сърцето всъщност е здраво. Ето такъв парадокс.
Познавателна статия:  Болки в коляното причини и мощно лечение

Какво да направя при болки в ставите? Пет съвета

  1. Ставите болят по различни причини: това могат да бъдат травма или автоимунно заболяване. Не се заьавяйте с поход към лекар, защото колкото по-рано той ще постави сигурна диагноза и ще предпише лечение, толкова по-вероятно да се възстановите от болестта.
  2. Болни стави в никакъв случай не може да се нагрява! Ако в тях се проявява болестта, след това процесът може да се ускори.
  3. Много хора лечение на болки в ставите с народни средства: коприва, тор, змийска отрова и така нататък. По този начин състоянието не се подобрява, а само се усложнява.
  4. Не си струва да се доверите на цветни реклами с чудодейни средства срещу заболявания на ставите. Защото за такава реклама обикновено са биологични добавки към храната, а това никак не е лек. Също така пазете се от измамници, които ви уверяват, че те могат да лекуват вашето заболяване.
  5. Само след обстоен преглед може да се постави диагноза ревматоиден артрит.

Различни причини за възникване заболяването

Какво да правите при болки в ставите
Понякога болки се появяват по причина ревматична атака. Например, ухапване от кърлеж или друго насекомо!

Ако сте млади и имате температура болки в ставите, това говори за възможна ревматична атака. Днес, независимо къде живеете, важно да се разгледа възможността за Лаймска болест. То се появява при ухапване на кърлеж. В такъв случай човек се тресе, той има обрив по цялото тяло и болки в ставите.

Ако имате диария и болки в ставите, това показва на възпалителни процеси на червото: болест на Крон, колит. Както виждате, има много различни признаци заболяване на ставите. Така че за в напреднала възраст не страдате от адски болки, се препоръчва време на време да се изследвате.

Съвет от оптимистите:, опитайте се да се движите повече, да сте на открито, правилно да се храняте, да се радвате на живота и да се насладявате на света около себе си и дълъг престой в щастлива старост ви е гарантиран!

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР