Профилактика на остеопороза

Профилактика на остеопороза

892
0

Профилактика на остеопороза

Употреба на достатъчно количество калций – продукти богати на калций (обезмаслени млечни продукти, броколи, карфиол, месо от сьомга, сирене, намаляване на продукти, съдържащи фосфор (червено месо, сладки газирани напитки), да се ограничи алкохолът и кофеинът, достатъчна физическа активност. Препоръчителна доза калций е 1000 мг на ден–до 65 години и 1500 мг на ден, след 65 години.

Профилактика на остеопороза, продукти богати на калций
Продукти богати на калций

При невъзможност или малка ефективност на обичайните мерки за предотвратяване на заболяването лекарите винаги препоръчват да се обърнете към средствата за медикаментозна профилактика. В ситуация с превенцията на остеопороза, вземете ефективно средство се оказва не толкова просто. Факт е, че наличието на само един калций в подготовката на проблема си дефицит в организма да се реши невъзможно. Той почти няма да бъде усвоен. Най-доброто решение в този случай е присъствие на лечение на необходимото съотношение на калций и витамин D.

Профилактика на остеопорозаздравословен начин на живот, ХЗТ в периода на климакса (в периода на менопаузата и за профилактика на остеопороза предписват естрогени — вътре или под формата на подкожни импланти), редовно нетежки физически натоварвания. След 40 години на всички жени, без изключение, трябва да се провери функциониране на щитовидната жлеза и при необходимост да се проведе лечение.

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР