Премахване шипове с лазер, прибори за отстраняване шипове

Премахване шипове с лазер, прибори за отстраняване шипове

2038
0

Прибори, които се използват за отстраняване шипове, по своите функции наподобяват устройства, използвани за отстраняване на новообразувания, които не се отнасят към злокачествени.

Премахване шипове с лазер

Премахване шипове с лазер, прибори за отстраняване
Премахване шипове с лазер

Шипове – в народа обозначава брадавици в областта на петата. Процесът премахване на шипове може да бъде доста труден, ако образованието множествени и се сливат помежду си. В тези обстоятелства на първо място трябва да се премахне шип с най-големия размер – майчин. Шипове от брадавици отличава много силна болка, която постоянно придружава пациента и ескалира при ходене.

Основните причини за образуване на брадавици върху стъпалото смятат намаляване защитните сили на организма и повишено изпотяване в областта на стъпалото. Лекуване шипове доста трудно, тъй като при провеждане на операции по тяхното отстраняване папилна повърхност на образоването се открива и служи като основание за растежа на нов шип.

Най-ефективният метод за лечение на брадавици в петата на днешна дата се счита метод за премахване на шипове с лазер. Операция с използване на лазер е безболезнена и не допринася за образуването на съединителна тъкан. В повечето случаи достатъчна една процедура за пълно излекуване.

Прибори за отстраняване шипове с лазер

Galaxy CO2 се отнася до фракционен лазер. Той ефективен при премахване на пигментни петна, бръчки и за лечение на акне, както и слънчеви изгаряния, съдова мрежа. Прибора се използва за по-дълбоко въздействие на бръчки, бенки, шипове, той може да се прилага за лазерен пилинг. Особеност на апарата се счита лазерен лъч, който въздействува точково.

Лазерна система Fotona Dualis SP (Fotona, Словения) се счита за универсална и се състои от два лазера. Прибора може да послужи за решаване на естетичните проблеми и за лечение на съдови заболявания. В същото време лазерната система не е по-малко ефективна при провеждане на сериозни операции в областта на лицево-челюстна хирургия, гинекология, обща хирургична практика. Устройството може да се прилага за провеждане смилане на кожата, при пилинг и при премахването на белези.

Познавателна статия:  Как се появяват шипове на врата, остеофити на шийния отдел

Лазерна система MCL-30 Dermablate (Asclepion Laser Technologies, Германия) се счита за една от най-модерните системи на ербиев лазер, която служи за провеждане на подмладяващите процедури, изравняване релефа на кожата, изглаждане на бръчки, премахване на белези и стрий с различен произход. Прибора може да служи за провеждане на фракционна аблационна фототермолиза – един от методите за подмладяване на кожата, известен с минимален брой странични ефекти.

Фракционен лазер CO2 (Toplaser Bejging, Китай) се използва за премахване на бръчки и пигментни петна, помага за борба с растежа на съединителна тъкан и стрии. В основата на фракционен лазер е фракционна система СО2, подаваща лъч на лазера така, че на кожни покриви се остават само много малки следи, площ на които е не повече от 20 % от всички повърхности, за да бъдат обработени. Подобен ефект се обяснява на разпадането лъча на много тънки лъчи.

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР