Подкожен гноен абсцес – профилактика, лечение

Подкожен гноен абсцес – профилактика, лечение

2369
0

Профилактика

Към профилактични методи на подкожни абсцеси се отнасят всички методики и начинания в съответствие с абсолютен стерилитет по време на лечението и обработка на открити кожни рани. Много важно е точно да се спазва лична хигиена и санитария в помещението, в което се намират пациенти, носители на стафилококови микроорганизми и други бактерии.

Абсцес лечение

Лечение на всеки подкожен абсцес състои в почистването на капсули от гнойни маси. За тази цел се прилага хирургически метод аутопсия на гнойника и неговото предаване. Ако капсула на гнойника достатъчно плътна, добре предпазва около лежащи органи, гнойник се отстранява напълно.

Абсцес лечениеМетодика на оперативната намеса зависи пряко от размера на абсцеси и мястото на локализация. Се произвежда най-кратък път за постигане на абсцес, че нито един нерв, съд или орган при това да не бъдат повредени. Най-често се използва техниката с игла, на която по време на операция се извършва тъканева аутопсия.

За основно почистване абсцесова кухина от гной се прилагат тампони от тензух, електроотсос, дренаж.

В периода след операцията, за заздравяване на рани използват специални лекарства, включително и ферментативни вещества.

Абсцес лечениеСъщо така непременно се използват лекарства с цел на общо въздействие върху организма и за дезинфекция: антибактериални препарати с широк спектър на действие, които повишават имунната система, по-рядко – преливане на кръв, почистване на плазма.

В тази статия

  1. Подкожен гноен абсцес – описание
  2. Подкожен гноен абсцес – симптоми, диагностициране
  3. Подкожен гноен абсцес – профилактика, лечение

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР