Подкожен гноен абсцес – описание

Подкожен гноен абсцес – описание

1671
0

Описание на абсцес

Абсцес – това е възпалително гнойно огнище, под формата на кухина, която е изпълнена с гнойна течност. Подкожен абсцес – съответно, огнище, което се образува под кожата. В резултат на нагноения, участъци от меките тъкани „се претопяват“, а от съединителнотъканити структури се образува капсула.

Подкожен гноен абсцес - описание

Подкожен абсцес се извиква, като обикновено с стафилококова пръчка. Чрез накожните рани стафилококова бактерия навлиза под кожата. По-рядко, стафилококовите микроорганизми са разпръснати с ток на кръвта.

Подкожен гноен абсцес - описание

Подкожен абсцес може да бъде извиква с много лекарствени течни концентрати, които са въведени интрамускулно.

Гнойна капсула под кожата бивава с съвсем различни форми, очертания. Тя може да има огромен брой на така наречените джобове и допълнителни кухини. Всичко това със сигурност значително усложнява процеса на лечение.

Изход на заболяването е различен. Гноен абсцес може да бъде пробит навън, изчистен, ямата обрастава, не оставя белези или шкембе. Или в случаите, когато капсулата се намира в близост до вътрешните органи, пръсната вътре, гноет може да попадне на тези органи, което ще доведе до усложняване на заболяването и дисфункция на засегнатите органи.

Понякога, подкожен гноен абсцес носи хроничен характер, т.е. се образува свищ, чрез който периодично има отлив на гнойна течност.

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР