Народни средства за лечение на артрит за външна употреба

Народни средства за лечение на артрит за външна употреба

1366
0

Лечение на артрит с компрес от глина

Вземете синята глина и разтварете във вода до тестообразного състояние. Увийте малко глина в памучна кърпа. Такава питка приложете на възпалено място и дръжте в продължение на 1-3 часа. Глината не подлежи на повторната употреба, така че изхвърлете я. Този компрес се прави 1 път на ден.

Лечение на артрит с мехлем от борови пъпки

За приготвяне на мехлем вземете буркан с обем на един литър и поставете на дъното бъбреци бор обща слой 2 см. Отгоре, поръсвайте слой захар. Количество захар поръсвайте на око. И така се редуват първо слой от борови пъпки, а след това слой захар, напълнете буркана до горе. След това затворете буркана и поставете на тъмно място за срок от една седмица. Получения мехлем втирайте в болните стави.

Лечение на артрит с компрес от бишофита

Първо, засегнатата стопли в продължение на 5 минути с грелка или синя лампа. След това в чиния се налива разтвор на бишофита, предварително топъл до 38 градуса и в продължение на 5 минути се втрива в кожата, като ще масажирате. След с остатък от разтвора бишофита импрегнирайте марля и се прилага към възпалено място. Отгоре покрийте с полиетилен и се обвива с топла кърпа, например вълнен шал. Компрес трябва да се запази в продължение на 7-10 часа, така че препоръчваме го поставяте на нощ.

На следващата сутрин, след оттегляне компрес, остатък изплакнете с хладка вода. Ако ви се появят раздразнения на кожата, прекратете курса, след тяхното изчезване може да се продължи лечението. Курсът на лечение е две седмици ежедневните процедури. Повторен курс на лечение може да се проведе през 2-3 месеца.

Лечение на артрит с компрес от смес мед и горчица

За да се подготви компрес, вземете една супена лъжица мед, една супена лъжица суха горчица и една супена лъжица растително масло. Смесете всичко заедно и оставете да заври. След тази сместа трябва да се поставя върху плътна кърпа и направете компрес на засегнатата област. Отгоре покрийте от полиетилен и се обвива шал или друга топла кърпа. Компрес се държи в продължение на два часа.

Познавателна статия:  Контрактура на става - лечение на болестта. Симптоми и профилактика на заболяването

Лечение на артрит с билков мехлем

За приготвяне на мехлеми вземете по 2 супени лъжици цветя детелина, шишарки от хмел и цветя на жълт кантарион. Добавете 50 грама масло и внимателно разбъркайте. Приготвен крем се разстила на дебела кърпа и се прикрепя на възпалено място. Отгоре трябва да покрийте компреса с полиетилен и увийте с шал или друга топла кърпа. Компрес се държи в продължение на два часа.

Лечение на артрит с чесън

При силни болки използвайте тази инфузия. Тя действа като болкоуспокояващо средство. За да го направите, вземете чаша растително масло и стиснете там 3 обелени скилидки чесън. Разбъркайте и оставете в продължение на 5 дни. При болки втирайте тази инфузия с масажен метод.

Лечение на артрит с компрес от борови иглички

Като източник на игли нередно всяко иглолистно дърво. Изсипете 2 супени лъжици борови иглички с половин чаша вряла вода и варете в продължение на половин час, след прецедете го. Вземете марля и намокрете я с този разтвор. Приложете я на възпаленото място, отгоре покрийте с полиетилен и обвивайте с вълнен шал. Компрес се държи в продължение на един час.

Лечение на артрит с компрес от мед, горчица, сол и сода

В равни части се смесват медът, горчицата, готварска сол и сода. Получената смес се прикрепя към болки в ставите. Отгоре се покрива с полиетилен и се обвива с вълнен шал. Компрес трябва да се запази в продължение на 7-10 часа, затова ви препоръчваме да го поставите на нощ. Курсът на лечение е 5 дни.

Лечение на артрит със смес от масла

В днешно време правилен метод за лечение на артрит се счита за прилагане на лекарствени средства с едновременно лечебна пластика и масаж. За масаж препоръчваме използване едно от тези лечебни масла.

Познавателна статия:  Системен лупус еритематозус(вълчанка) причини

Рецепта 1. За приготвяне на първо лечебно масло приемайте по една супена лъжица косточково прасковено масло и добавете 5 капки етерично масло от лимон и по 4 капки масла от евкалипт и лавандула. Разбъркайте и втрийте в място на болната става.

Рецепта 2. Това е още едно лечебно масло, добре подходящо за масаж. За приготвянето му вземете една супена лъжица зехтин и добавете 5 капки етерично масло от бор и по 3 капки масла от лавандула и лимон. Разбърква се и може да се трие мястото на болната става. Процедурата трябва да се извършва 1-2 пъти на ден.

Лечение на артрит с парафин

За начало на водна баня стопите парафина. След това налейте разтопен парафин в торбичка от плътна тъкан или клеенки. Не използвайте найлонови торбички. След обмажете своя болна става с детски крем. Ако няма крем, използвайте растително масло. След като намажете става с крем, потапяйте го в чантата с парафин. Чантата завържете, така че той да не падне и за предпочитане отгоре увийте с топла кърпа, например с вълнен шал. Парафин не трябва да обагрява кожата. Ако той е прекалено горещ, изчакайте, докато той не ще се намали температурата. Процедурата се извършва през ден в продължение на 30-40 минути.

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР