Лечение на шипове с народни средства

Лечение на шипове с народни средства

2353
0

Шипове можете да излекувате, ако ще използвате методи на народна медицина. Има няколко прости рецепти, които са лесни за приготвяне и може с успех да се използват в случай, ако няма възможност да се окаже на пациента квалифицирана медицинска помощ.

Лечение на шипове с хрян, лук и оцет

Хрян. Преди провеждане на процедурите трябва хубаво да затоплим краката. Настърган на дребно ренде хрян трябва да се сложи на болното място и да затворете отгоре с целофан, за да запазите целебен сок на може дълго време. Крака се превръзва и поставят върху компреса чорап. Каша от хрян се прилага в продължение на една нощ, лечението се повтаря докато всички шипове няма да изчезнат.

Лечение на шипове с хрян, лук и оцет
Лечение на шипове с лук

Оцет и лук. За приготвяне средството по тази рецепта от народната медицина трябва да настържете лука на дребно ренде и да залеете смес с оцет. Върху кожата се поставя пластир, а засегнатата област се оставя отворена, направяйки в пластира отвор по диаметъра точно подходящ на шип. Кашата се нанася върху пластир и залепите друг пластир, сега вече без никакъв отвор. Средството се оставя на една нощ, процедурата се повтаря до три пъти.

Лечение на шипове с картофи и коприва

Лечение шипове с коприва, картофи
Коприва

Коприва. Листа от млада коприва, която не обагря ръцете, ситно се смеля. Кашата се нанася върху засегнатото място и покриват върха компрес с лист от репей. На краката се обличат вълнени чорапи. Никакви болезнени усещания процедурата не причинява, обаче сутрин загрубялата кожа ще се премахва заедно с шипа.

Картофи. За приготвянето на това средство на народната медицина за лечение на шипове сурови картофи се натриват на ренде и се налагат 1-2 чаени лъжички каша на вата, след това се прилага на шипа и се обвива с марля. Процедурата се повтаря всеки ден рано сутрин и преди да легнете. Достатъчно да се лекувате няколко седмици, като всички симптоми на заболяването ще изчезват.

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР