Лечение на артрит с народни средства за защита

Лечение на артрит с народни средства за защита

2260
3

Съдържание на статията:

Лечение на артрит с картофена ракия

За да се подготви инфузия вземете един суров картоф, накълцайте на ренде и налейте чаша кисело мляко.

Трябва да се пие по следния начин:

  • през първите 10 дни се приема всеки ден;
  • във вторите 10 дни вземете чрез ден;
  • следващите 10 дни приимайте чрез всеки 2 дни

Обща сума курс на народното лечение на артрит е 2 месеца. Болката от артрит отиват на доста дълго време, но с течение на времето може да се върне, така че от време на време може да се провежда профилактичен курс.

Ефективно лечение на артрит

Ефективно лечение на артрит с лютичеУ мъжете се разболяват краката с артрит. Болките са били толкова силни, че той не може да слезе по стълбите. Направих компрес, по своет народен рецепт лечение на ревматоиден артрит и на следващия ден болката вече не беше. Единственият минус е, че след компрес остават мехури, тъй като той е правил този компрес през нощта, а не за 2 часа, както подобава. По тази причина той получи тежки изгаряния, които са преминали само през 2 седмици. Но този компрес го изправи на крака само за една нощ!

И това не е единственият случай. Един ден у него се разболява кръста, той страда от радикулит. Направи същ компрес – и на следващата сутрин отиде на вилата да работи!

Да се направи компрес вземете шепа цветя лютиче и ги разтрийте, за да те даде сок (суха трева за лечение на артрит не подхожда). Приложете ги към възпаленото място, отгоре покрийте с полиетилен и поставете на превръзка. Компрес трябва да се държи 1-2 часа, в зависимост от тежестта на артрит. Компрес ще остави малко изгаряне на кожата, на което един ден могат да се появят мехури. Мехурите са безболезнени, нека те не ви плашат. Те ще се проведат от себе си, в никакъв случай не пронизайте ги. В следващите няколко дни завързайте кожата с марля, тъй като мехурите ще са намократ. Като мехури ще се проведат, така и артрит ще изчезне. Ако на следващия ден след компрес мехури не са появили, след това повторете компрес.

Познавателна статия:  Какво е артропластика?

Физически упражнения при артрит

Жената половин живот страда от артрит, за нея артрит вече се превърна в обичайния начин на живот. Но след като я един човек посъветва да ходи в скута си, твърди че това е най-доброто профилактично упражнение от артрит. Тя реши да опита, не искаше жената в края на краищата, до края на живота си да живее с артрит. За един ден трябваше да се проведе на 400 стъпки, с ненавик тя, разбира се, повече от 50 не в състояние да направи и това на какви сили струват тези 50 стъпки! Но, както и във всички упражнения, тази жена стана да добавя по няколко крачки на ден, доведа броят до 400. След една година тези упражнения болки в коленните стави тя спря!

Сега жената си купи палас и всеки ден ходи по него по половин час. В същото време сега ходи и на четири крака, тъй като полезно за гръбначния стълб. Също лежи на гръба и сгъва крака в коленете по 50 пъти.

Лечение на артрит с ябълков оцет

Лечение на артрит с ябълков оцетАко имате полиартрит и болки във всички части на тялото, трябва да приемате ябълков оцет 1 чаена лъжичка на чаша вода. Приемат средство 3-5 пъти на ден, за предпочитане преди хранене.

Курс лечение на артрит с народни средства за защита се продължава от две до четири седмици. Ако имате болки в стомаха, като гастрит или язва, тогава намалете концентрацията на оцет наполовина. Вярно е, че в този случай възстановяването ще се забави.

При прием на ябълков оцет в големи количества се случва бързо изцеление на тялото. Болката бързо ще си отиде и ще се чувствате много – добре, а в крайна сметка болестта напълно ще изчезне.

Познавателна статия:  Гноен артрит причини и симптоми

Лечение на артрит с дафинов лист

Доста добре помага при артрит отвара от дафинов лист. За това, вземете пакет от дафинов лист и половина сложете в тенджера. Изсипва се в 300 мл вряща вода и се вари в продължение на 5 минути. След обвийте го по-добре и оставете в продължение на три часа.

В рамките на 3 часа филтрирайте и изпийте го преди лягане. И така 3 дни подред. Не пийте вчерарашна отвара, не бъдете мързеливи и всеки ден готвяйте нов. След една седмица трябва да се повтори курс. От самото начало на курс се повтаря вече през година.

Лечение на артрит с сокове

Много добро средство за лечение на артрит са следните сокове:

  • сок от моркови, цвекло и краставица в съотношение 10:3:3;
  • сок от моркови, зеле и латука в съотношение 8:4:4;
  • сок от моркови и спанак в съотношение 10:6.

Лечение на артрит с соковеОблекчават болката соки от ряпа с мед, от грейпфрут и ябълка. Можете също така да размножите 2 чайни лъжици боровинки в чаша вода.

Центробежен мед служи като средство за лечение на много болести и една от тях е артрит. Този мед може да се използва само като допълнително народно средство за лечение на артрит. Може просто да изядете 50 грама, 3 пъти на ден с мляко или чай.

Източник: Вестник ЗОЖ, вестник-целительница „Баба“

3 коментара

  1. Имах артрит на коляното, ревматолог в семеен доктор също препоръчва физически упражнения, масаж, миро и загряване… Единственото нещо аз не мога да разбера, що ще даде ако ще пия тези сокове?

  2. Лекувах артрит с народни средства в началото, но след това се обърнах към доктор. На мен народни средства помогнаха да се намали болката, но да излекувам артит, за съжаление, не.

НАПИШИ КОМЕНТАР