Хирургично платно за херния, особености след операцията

Хирургично платно за херния, особености след операцията

7551
2

За да оперираната херния повече не ви притеснява, възстановяване и връщане към нормалното ежедневие преминава максимално бързо, хирурзите използват конвенциална и лапароскопска херниопластика. Това са модерни, надеждни и ефективни методи за премахване на херния и употреба платно.

Хирургично платно за херния
Платно за херния след операцията

След операцията на пациента се зашива специално хирургично платно за херния. То служи като надеждна защита срещу повторна поява на заболяването.

Най-често срещаният тип на платно за херниопластика е стерилно оплетено платно, което е изработено от полипропилен. Това е синтетичен материал, подобен на пластик. Въпреки синтетична основа, то не токсично и хипоалергенно, то няма да се отхвърля от организма, няма да довижда до раздразнения и възпаления.

Полипропиленово платно за пластика на херния е много издръжливо и надеждно, то също се отличава с еластичност, което го прави незабележимо и не чувствително под кожата, платното лесно се адаптира към всички движения на тялото, на всички положения, огъвания и разтягане. С платното можете свободно да спортувате и вдигате тежести.

Хирургично платно ще служи в продължение на целия живот, тъй като то не се разрушава и не се резирбира вътре в тъканите.

Как работи хирургично платно за херния?

Платно за операция на херния може да бъде с най-различни размери. Също така може да се моделира директно под формата и размера на съответните херниеви врата, то ще бъде поставено под дефекта в коремната стена, или пък над него, в зависимост от метода на херниопластика, и се прикрепя към тъкан с няколко шевове. Платно ще бъде своеобразна рамка за формиране на тъканите, то след някакво време напълно се интегрира в околните тъканни структури.

Хирургично платно за херния гарантира:

Какво гарантира хирургично платно за херния
Малък процент на рецидиви, бързо възстановяване, липса на риск от изместване на платно
  • Процент на рецидиви е много малък, то гарантира пълно освобождение от херния, без риск от повторна поява;
  • Период на възстановяване лесен и без никакви усложнения;
  • Бързо възстановяване и завръщане към обичайния живот;
  • Липса на риск от изместване на платно, тъй като то става част от организма;

Платното става напълно неосезаемо, то не притеснява движенията и не създава дискомфорт. Използването на платно – това е най-сигурният начин да се отървете от херния, а също и да се предпазите от повторна поява на заболяването.

Познавателна статия:  Вътрешна коремна херния: симптоми, диагностика, лечение

2 коментара

  1. Лапароскопия с помощта хирургично платно спасява от много хернии. Бързо възстановяване след операция – голям плюс за нея.

НАПИШИ КОМЕНТАР