Физиотерапия, прогноза за дисплазия на тазобедрените стави

Физиотерапия, прогноза за дисплазия на тазобедрените стави

980
0

Физиотерапия

  1. От втория-третия ден от лечение прилагаме УВЧ-терапия. Процедурите се провеждат всеки ден, по 6-10 минути (5-7 въздействия).
  2. От втората седмица на ставите с дисплазия трябва да попаднат под въздействието на променливо магнитно поле с ниска честота (успокоително и тонизиращо действие, засилват обмяната на веществата, кръвообращението, храненето на тъканите. Продължителност – 10-20 минути дневно, 15-20 сесии).
  3. УФО на неопериран став.
  4. Витаминотерапия (витамини от групата А, витамини В, С, Д и т.н.)
  5. Електростимулация на слабите мускули.
  6. Озокерит или парафин 3-4 пъти незабавно на колянната става оперирания крак, а след това на тазобедрения став (30-40 минути, температурата 40-45, всеки ден, 20-25 процедури).

При изписване болното дете инструктор по лечебна гимнастика тренира родителите на някои от главните и индивидуалните за тяхното дете методи на масаж и комплекс от физически упражнения.

Прогноза за дисплазия на тазобедрените стави

Ако разкриват прогноза за дисплазия на тазобедрената става в ранна възраст, след това, ако се назначи правилното и навременно лечение, болестта може да бъде напълно елиминирана, сякаш га и нямаше.

Познавателна статия:  Артроза (остеоартроза) причини и симптоми

И днес много хора живеят с дисплазия на тазобедрената става през целия си живот, и при това не изпитват никакви тревожни симптоми и признаци, освен външния дефект и промяна на походката, което не е положителна тенденция.

Ако в детството родителите не съзряха за бебето и дадено заболяване било разкрито случайно по време на изследвания, като например, извършване на рентгенография, то пациентът трябва постоянно и редовно да провежда преглед при ортопед и да идва на прегледи на не по-малко от веднъж годишно.

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР