Болки в рамото – какво да правя, как се лекува?

Болки в рамото – какво да правя, как се лекува?

1812
0

Болка във всяка част на тялото е неожиданна. Това чувство на всяка секунда не дава спокойствие, то се усилва, то се намалява, притежавайки мислите, предизвиквайки безпокойство, създавайки усещане за дискомфорт. Рамото изложено на постоянен стрес и тестове, така че ако сте загрижени за болка в рамото – лечение не може да се отложи. В противен случай може да се случи така, че всяко движение било то приготвяне на храна, пране, гладене или игри на открито въвеждат болезнени усещания и не дават да се отпуснете. Каква е причината за тези симптоми и какво трябва да направите, ако болки в раменната става не минават дълго време?

Боли в рамото - какво да правя
Рамото – една от най-активни и подвижни стави, така че малка подвижността може силно да ви пречи „в живота“

Причини за болки в рамото

В ставите на раменете проблеми възникват по много причини: натоварване, като следствие пренесени вирусни заболявания, липса или излишък на минерали, витамини и така нататък. В всекм случай болката има причина и следствие, вашата задача да разпознаете започнали промени в организма и предотвратяване на хронично развитие на болестта. Заслужава да се отбележи няколко от най-важните причини.

Тендинит. Това е заболяване, което причинява раздразнение и болка, често се придружава от хора, възлагащи на себе си огромни физически натоварвания (распилка дърва за огрев, копане и други интензивни видове работи). Причинено от триене сухожилията на кост.

Бурсит. Заболяване, симптоми на което причинени от големи физически натоварвания, но придружени от обширни нарушения. Остра болка в този случай, причинена от подуване на ставната торбичка, по вид меко чувалче.

Остеопороза. С други думи, нарушение обмяната на калций в костите. В този случай износване на става се случва по-бързо и като резултат – остра болка.

Също така тя може да бъде свързана с натиск на раменния нервен сплит на артерията. Следствие – анемия, подпухналост, а също и слабост в ръката.

Силна болка може да се развие вследствие на отлагания сол на калций в сухожилията, разположени под плешката. Пищялна, понякога остра болка се появява при отведении ръцете от торса на 40-90 градуса.

В дясната раменна става възниква дискомфорт, като правило при десничар, с оглед на увеличаване на натоварването точно на дясната си ръка. Но равномерно разпределение натоварването не винаги помага, тъй като болестта вече е налице и изисква определени мерки за лечение.

Тук долу е само малък списък на заболявания, свързани с нарушаване на функционалността на раменния комплекс, но информация има за цел да привлече вниманието на болезнени чувства и своевременно да се реагира на дискомфорт.

Как се лекуват болки в рамото
Що се отнася до личното здраве, то винаги е по-безопасно още веднъж да се консултирате с лекуря

В кои случаи си струва веднага да се консултирате с лекар

Има много начини за превантивни действия лечение на болки в рамото, но в някои случаи се изисква лекарски преглед, и в никакъв случай не си струва да се отложи посещение в клиниката.

Необходима незабавна лекарска помощ, ако:

  1. болка в става произхожда по причина на травми (луксация, счупвания, скъсване на сухожилията и т.н.);- болки в става са придружени от повишена температура, обриви и т.н.
  2. болката не минава дори и след прилагане на болкоуспокояващи средства;
  3. болката не преминава дълго време и не известна причината за поява симптомите, в този случай да се определи, защо ме боли рамото лекар ще бъде в състояние само след проверка или рентгенова снимка.
Познавателна статия:  Как се лекува бурсит на раменната става

Начини за лечение и профилактика

За да се пристъпи към лечение или предприемане на превантивни мерки трябва да започне да се разбере причината защо ви боли ръката в раменна става. След посещение на лекар, отдаване анализи, рентгенова снимка или преминаване на Ултразвук ще получите диагноза, въз основа на който и ще преминава лечение. Резултатите от редовно последователно лечение плюс профилактика не се принуждават да чакат. Това могат да бъдат и лекарства, предписани от лекар и физиопроцедури. Във всеки случай, прибягване допълнително към алтернативна народна медицина в съчетание с рецепта на д-р, терапевтичният ефект може да се засили. Ако боли става на рамото, това означава, че в организма започнаха да се случват процеси, за които вие дори не знаете.

В домашни условия не пренебрегвайте профилактиката. Това може да бъде и етерични масла, компреси (топли и студени последователно), отвари от билки с противовъзпалителни свойства, мазила и лесна, проста физкултура. Нашият организъм е съвършен и ни сигнализира, когато проблема трябва да се реши незабавно.

Така че, ако имате болки в раменната става: какво да правя, как да бъде, към кого да се обърна – отговорите на тези въпроси вече са получили, остава само да слушате внимателно към промените в тялото си и сериозно да подхождате към лечението. Редовно посещавайте вашия лекуващ лекар, навреме преминавайте преглед и предотвратявайте възможно развитие на болестта.

За такъв проблем като болки в рамото: причини – множествени, лечение – има, профилактика – не попреча. Бъдете здрави и пазете ставите. Пищялни стави по-лошо от болни зъби.

НЯМА КОМЕНТАРИ

НАПИШИ КОМЕНТАР